Ondernemer

Boekhouding: Vroeger ging dat nog met bonnetjes in een schoenendoos en die je dan overhandigde aan de boekhouder, maar daar kom je nu niet meer mee weg. Nadeel daarvan was ook dat er veel bonnetjes kwijt raakten of ontbraken. Het is niet alleen eenvoudiger maar ook veel sneller geworden door digitalisering en daarmee kan een administratie altijd zo goed als up-to-date zijn. In ieder geval heb je dat zelf behoorlijk in de hand. Je kunt zelf bepalen wat je wel zelf wilt doen en wat niet. Je kunt ook alles overlaten aan ons. Wij richten samen de administratie in.

Wij hebben samen met boekhoudsoftware leverancier Snelstart een prettige weg gevonden, waarbij je als ondernemer zo snel en makkelijk mogelijk je administratie kunt aanleveren of verkoopfacturen maken zoals via een app op je telefoon. Banktransacties kunnen gekoppeld worden met Snelstart en er is een Dashboard-overzicht van je administratie, waardoor iedere dag de juiste informatie beschikbaar is. Dit maakt de administratie bijna leuk! 

Graag overleggen wij samen met jou welke manier van toeleveren van informatie het beste bij jou past. Een verrassende bijkomstigheid is het scherpe tarief van dit boekhoudpakket. Als je niet overweg kunt met een app, leggen wij de werking graag aan uit op de door jou gewenste manier (per telefoon, gesprek op kantoor of bij je thuis, digitaal).

Loonadministratie: Als je een ondernemer bent met personeel, kunnen wij de loonadministratie geheel verzorgen. Alle periodieke stukken zijn in een digitale en beveiligde omgeving (via pc of app) beschikbaar, heel handig voor zowel je personeelsleden als jijzelf als ondernemer. 

Loonstroken verzorgen wij in jouw huisstijlkleur met bedrijfslogo, voor de werknemers wel zo herkenbaar.

Wij houden zoveel mogelijk bedrijfstak-technische veranderingen in de gaten voor je. Omdat we het niet helemaal alleen kunnen en jouw input nodig hebben, spreken we samen af, hoe gegevens worden aangeleverd en teruggekoppeld. Wij streven naar een minimale inspanning voor jou, je hebt het immers al druk genoeg met ondernemen.

Jaarrekening: een balans en verlies- en winstrekening (met toelichting op beiden) is een jaarrekening. De naam zegt het al deze stellen wij op na het verstrijken van een jaar. We houden rekening met de omvang van je bedrijf. We rapporteren beperkt waar het kan en uitgebreid waar het nodig of wenselijk is. Begrotingen, tussentijdse rapportages en publicatiestukken voor de kamer van koophandel kunnen wij ook verzorgen.

Fiscale diensten: omzetbelasting, dividendbelasting, vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting? Fiscale zaken zijn voor de meeste kleine bedrijven een moeilijk vraagstuk. Wij begrijpen dat je naast het ondernemen weinig tijd over hebt om de aangiften goed en secuur in te vullen. Wij kunnen je hierover adviseren of zelfs de werkzaamheden (bijna helemaal) uit handen nemen.

Meer weten?

Maak een afspraak voor een (kosteloos) kennismakingsgesprek.